Фемінітиви


Фемінітиви. Доволі обговорювана тема зараз.
Частина людей за цю ідею, адже гендерна рівність і дискримінація жінок - це проблема, яка виникла не сьогодні, й можливість поборотись проти неї випала в час свободи слова і можливості самовиражатись.
Інша частина людей проти. І напевно це тому, що люди прививки жити так і "навіщо щось міняти, якщо так комфортно і нікому не заважає". Але парадокс, фемінітиви і до цього були в нашій мові і ніхто не був проти, і ніхто не кричав, що феміністки забагато хочуть. Наприклад, "княгиня" чи "господиня".
Тому, можна зробити висновок, що фемінітиви з'явилися ще давно і прижилися. Скоріш за все, якби така ситуація була з "членкинею" чи "педагогинею", ми б просто не звертали на це увагу і це було б таким же звичним.
Чи важливо це? І чи потрібно це? Вживати чи не вживати фемінітиви - це вибір кожного. Повністю відмовитись від цього не вийде, адже називати "княгиню" - "князем" не дуже хороший варіант. Але й до повного прийняття українське суспільство не готове, бо деякі фемінітиви або звучать дивно, або викликають сміх. 

Коментарі

Популярні публікації